CSALÁD, GYEREK, KISMAMA FOTÓZÁS

GYEREK, CSALÁD, BABA FOTÓZÁS,

MŰTEREMBEN, OTTHON, SZABADBAN.

Szerencsére egyre nagyobb "divat", hogy a családi albumok már a kismama fotókkal kezdődjenek, így előbb kismama, majd baba fotókat készíttetnek, amit aztán a gyerek, család fotózások követnek.

 

Hogyan zajlik a fotózás? A legkevésbé mereven : ) Míg minden más fotózáson a fotósnak, irányítania kell a fotózás alanyát, itt szinte lehetetlen. Hogyan mondjam el egy pár hónapos kisbabának, hogy mit várok el tőle. Itt a képeket nem komponálom, itt el kell kapnom a pillanatot. Szipál tanította nekem, hogy a fotókat nem elkapjuk, hanem megalkotjuk, de Ő ritkán szokott babákat fotózni : )

 

Ahogy egyik blog bejegyzésemben írtam, a családi fotók, amik a nyaralások, szülinapok alkalmával készülnek, a család számára úgyis örök emléket jelentenek, hogy nincs mindenki rajta a fotókon, hiszen valakinek fotózni kell, az sem zavar, hogy kicsit sötét, világos a fotó, hiszen egy kis automata géptől sokkal többet nem várhatunk.

Baba fotózás

Én egy kicsivel többet szeretnék adni, beletenni a családi albumodba.


Minőségi fotókat. Egy fotózás képeit, ahol a fantázia elszabadulhat, ahol együtt ötletelhetünk, találhatunk ki beállításokat, ahol ugyanúgy előtérbe kerülhet a család egysége, mint a gyerekek, szülők összetartozása is. Mert nem kell feltétlenül minden fotón mindenkinek szerepelni, de ne azért maradjon le valaki a fotóról, mert a gépet kell tartania.

 

Nagyon fontos, hogy egy családi, baba, gyermek fotózás nem csak a műteremben történhet. A műteremben sok fotót készítek, hiszen ez az a rész, amit otthoni körülmények között a család nem tehet meg. Otthon, a szabadban apuka/anyuka is fotózgathat, műterembe már el kell "jutni". Egyeztetni kell, össze kell készíteni a ruhákat, tehát "macerás", mégis teljesen más a profi felszereléssel, fotóssal készíttetett fotó.

HOL FOTÓZZUNK?

 

Rendelkezem mobil felszereléssel is, így akár az otthonodban, a megszokott környezetedben is készülhet néhány "műtermi" fotó, persze nem árt, ha olyan a kert, a berendezés, ami jól mutat a fotókon.

 

Gyakori, hogy visszatérnek hozzám a családok, így először a műteremben találkozunk, aztán otthon fotózunk, aztán már a szülinapokon, más családi eseményeken is. Hogy ennek miért örülök? Mert egyre könnyebb a munkám, a gyerekek "ismerősként" üdvözölnek, megszoknak, nem kerülik a fényképezőgépet, a fotóst. Így egyre szebb mosolyokat kapok tőlük, tőletek, ti pedig egyre szebb fotókat tőlem...

HOGYAN TÖRTÉNIK A FOTÓZÁS?

 

Beszélgetünk kicsit, hogy oldódjon a hangulat, javaslatokat teszek és nem kötelező instrukciókat adok. Segítek és nem parancsolok : ) Hagyom, hogy kérj humoros, "őrült" beállításokat.

 

Mit kérek én? Hozzatok több ruhát, kedvenc játékokat, plédet. Akár a műteremben leszünk, akár szabadba megyünk. És legyetek természetesek, vidámak : )

 

 

MENNYIBE KERÜL A FOTÓSOROZAT?

 

A fotózás ideje és az átadott képek mennyisége nagyban függ a kérésetektől, illetve, hogy mennyire bírjátok, bírják a gyerekek a gyűrődést. Általában 30-90 percen át lehet fotózni. (Kismamák, gyerekek nem bírják tovább, bár volt rá példa, mikor 4 órán át fotóztunk, mert a kisfiúval el tudtam beszélgetni egy filmről...) Az ár, ennek megfelelően, irányár: 19.000 Ft-tól kezdődik.

 

Kérhetsz különleges dolgokat? Igen. Volt rá példa, mikor azt kérte egy anyuka, hogy menjek ki velük az állatkertbe, kövessem őket és úgy fotózzak, hogy a kislánya ne tudjon róla, mert akkor azonnal pózolni kezd : )