ESKÜVŐI FOTÓZÁS

ESKÜVŐ FOTÓZÁS - DEBRECEN

Nem könnyű jól csinálni. Az esküvői fotózásnál úgy kell maximumot nyújtani, minden fotós felszerelést duplán bebiztosítani, hogy egy pillanatig ne kerüljön a technika az emberek, a pár fölé.

 

Végig az embernek kell a középpontban lennie.

 

Míg a stúdióba rendszerint olyan emberek jönnek, akik szeretnék a fotózást, tehát könnyebben nyílnak meg a fotósnak, addig az esküvőn gyakran úgy kell fotózni, hogy minden kattintás "zavaró" a megbízó párnak.

 

A jó fotókhoz el kell érni, hogy felszabadultan tudjak a pár közelében dolgozni. El kell érni, hogy "elguruljon a gyógyszer", és azon a napon vidáman, nevetgélve tudjunk együtt "élni".

 

Miközben én folyamatosan figyelek, koncentrálok, nem lehetek egy pillanatig sem görcsös a munkámban. Mert nekem az a nap kemény munka, amit úgy kell végeznem, hogy közben a tenyeremen hordozom a párt.

 

Hogyan?

Sokat gondolkoztam, hogyan lehetne azt leírni, hogy hogyan dolgozom az esküvőkön.

 

Aztán az élet úgy hozta, hogy az egyik kiállításomat meglátogatta egy hölgy, akit én fotóztam az esküvőjén, és leírta a vendégkönyvben, hogy hogyan érezte magát az esküvője előtt és alatt. Szerintem mindennél jobban leírta, hogy mit várhatsz tőlem.

"Gyerekkoromban, mint sok kislány, nagy esküvőről álmodtam, hatalmas, díszes ruhában. Aztán ahogy közeledett az esküvő napja, egyre görcsösebb lettem. Izgultam a ruha miatt, a külsőm miatt, a szervezés miatt, és néhány nappal az esküvő előtt már pokolba kívántam az egészet. Aztán eljött az esküvő napja, reggel smink, fodrász, mert indulni kell fotózni. Aztán találkoztunk a helyszínen. Mosolyogtál, körülugráltál minket, segítettél. Elmondtad, hogy mitől él a fotó, megdicsértél, diadalmasan nevettél mikor nagyon jól sikerült egy fotó. És ez a vidámság, jókedv, profizmus ránk ragadt a párommal. Az egész napot egy nagy nevetéssé változtattad és hajnalban, mikor végeztél, nem tudtam eléggé megköszönni, amit értem, értünk tettél. Most újra szeretném elmondani: köszönöm."

 

Nos, én így próbálok dolgozni a párokkal : )

 

PLUSZ FOTÓS LEHETŐSÉG.

 

Ez az én esetemben nem feltétlenül jelent plusz költséget. Tehát, ha az esküvő indokolja a két fotóst, mert 250-300 fő felett van, akkor kérhettek profi plusz fotóst (nem kötelező), a profinak változó díja van, attól függően, hogy mikortól, meddig legyen ott.


De kérhettek bármilyen kis/nagy esküvőre diákot, akit én tanítok, aki még nem profi, gyakorolni jön velem. Neki nincs külön díja, ő a gyakorlási lehetőségért cserébe készít nektek fotókat.

ESKÜVŐI FOTÓZÁS ÁRAK

 

Bármennyire is szeretnék csomag árakat mondani, nem tudok. Minden esküvő, feladat más. De azt sem szeretném, ha valaki megfizethetetlennek gondolna, vagy lentebb sorolna be a valósnál, így ezért néhány irányárat megadok. 
- több órás kreatív fotózás már 60.000 forinttól
- teljes esküvői fotózás, már 160.000 forinttól elérhető, a rendelkezésre állási időtől függően

 

Ezek önmagukban csak számok, a legfontosabb, hogy milyen értéket, minőséget, érzést, figyelmet kaptok cserébe.

MIRŐL ÍRJ, AMIKOR AJÁNLATOT KÉRSZ

 

A végső kalkulációhoz tudnom kell, hogy mikor lesz az esküvő, hol (melyik városban), mikor kezdünk, mikor végezzek (itt nem feltétlenül időpontokat kérek, hanem eseményeket, például: menyasszonytáncig), hány vendég lesz. Fotózzam már az előkészületeket is? Lesz jegyes, kreatív fotózás? Van különleges kérésetek? Kértek plusz fotóst?

 

Ha a fenti kérdésekre választ kapok, akkor készítek egy árajánlatot, amit levélben elküldök. Ha tetszenek a fotóim és nézegetve, olvasgatva az oldalakat úgy érzitek, hogy rám van szükségetek, és személyesen szeretnétek mindent megbeszélni, akkor találkozzunk...