RENDEZVÉNY FOTÓZÁS

RENDEZVÉNY FOTÓZÁS NAGY TAPASZTALATTAL,

REFERENCIÁKKAL, AZ ORSZÁGBAN BÁRHOL.

Aki úgy gondolja, hogy a rendezvények fotózása az egyik legegyszerűbb feladat, mert csak oda kell állni és nyomkodni a gombot automata módban, az nagyon téved. Valószínűleg még soha nem mondta neki a megbízó, hogy a rendezvény hangulatát kell lefotóznia.

 

Családi, baráti összejövetelek, születésnapok, aranylakodalmak fotózását is vállalom. Természetesen diszkréten, szinte megbújva az ismerősök között, nem pedig hangosan kioktatva a főszereplőket, hogy hova álljanak, nézzenek. Az én feladatom, hogy bár minimális a beállítási lehetőségem, mégis elkapjam a pillanatot.

 

A rendezvény fotózáshoz sok mindenre van szükség. Sokkal többre, mint az átlagember gondolná. Talán ezért is nehéz a fotózásnak ezt az ágát jól csinálni.

Emberek

Akiket a rendezvényeken fotóznak, általában nem önként kerülnek az objektívek elé.


Először is, mit kezdjünk ezekkel az emberekkel? Ha nem tudták, hogy fotókon fognak szerepelni, zavarba jönnek, elfordulnak ha túlzottan direkten fotózzák őket. Meg kell találni a megfelelő pillanatot, szöget, mikor önmagát látja viszont a fotón, úgy, hogy közben lehetőleg szinte elbújva tudjam becserkészni, hiszen ha messziről "kiszúr" és észreveszi, hogy fotózni fogom, akkor már nem lesz természetes a fotón.

 

Másodszor. Fel kell, lehet használni az épületet is. Ahogy egy esküvői fotózáson is nagyon gyakori, hogy élünk az épület adta térrel, előnyökkel, egy rendezvényen szintén alkalmazhatjuk a fotóink jobbá tétele miatt. Ez persze esetleges, mert ha egy kis méretű teremben van 4 asztal, 30 szék, akkor esély nincs rá, ezzel szemben egy színházterem, konferenciaterem szinte kihagyhatatlan téma a fotókon.

 

FONTOS AZ EMBEREK VISELKEDÉSÉNEK ISMERETE

 

Tudni kell a szerepeket, tudni kell másodpercek alatt felmérni, hogy ki "néz ki" a beszélgetésből.

 

Egy rendezvényen nem jellemző a beállított portré készítése, de jól meg lehet portrézni az embereket, ha tudom, hogy kit kell figyelni.

 

Az objektívet felemelem, tartom és várok, néha néhány másodpercig, néha egy-két percig, mire a fotó alanya kitekint a beszélgetésből és a tekintete kalandozik, esetlegesen ismerőst keresve, ekkor jön el az én időm. Katt.

PROFI FELSZERELÉSSEL DOLGOZOM

 

A rendezvény fotózáshoz még két dolog szükséges az eddigieken kívül.


- Felszerelés. Talán meglepő, de ehhez kell az egyik legdrágább felszerelés. Csúcssebességű gép, kártya, nagy erejű vaku, hiszen időnként 30-40 méterről kell fotózni a szinte koromsötét nézőtérre.

 

- Villámgyors kezű fotós. Aki miközben megfordul, gépet cserél, azonnal alkalmazkodik, ha megváltoznak a viszonyok, például a világítás. Ilyenkor 1-2 másodperc alatt reagálni kell. Tudni, hogy hogyan téved a fényképezőgép és hogyan korrigálható.

RENDEZVÉNY FOTÓZÁS ÁRAK

 

Ha minden összeállt, akkor kap a megbízó a kívánságának megfelelő fotókat.


Rendezvény fotózás ára Debrecenben: 
- családi, baráti összejövetelek, 1 órás fotózás, induló ár: 24.000 Ft.
- céges rendezvények, egész napos, 
8 óra fotózás, induló ár: 150.000 Ft.

 

Természetesen rendezvény fotózást nem csak Debrecen területén, hanem országosan vállalok.


Pontos árhoz kérj/kérjen árajánlatot, ahol megadod a létszámot, a helyszínt, az időintervallumot, nagy vonalakban a célokat.